Vezi categoria de promoții lunare!

CLICK AICI

Cele 3 finisaje care vă pot transforma complet și rapid locuința

Cele 3 finisaje care vă pot transforma complet și rapid locuința
Adaugat in General pe 28.06.2024

Dacă vă aflați în plin proces de amenajare sau renovare, algoritmul v-a ghidat către pagina web potrivită, deoarece în prezentul articol urmează să discutăm despre importanța finisajelor, care sunt aspectele esențiale de luat în considerare în procesul de alegere a acestora și care sunt cele trei materiale de finisaj ce vă pot schimba complet locuința sau chiar spațiul comercial.

Este esențial să avem în vedere faptul că azi, finisajele nu mai sunt simple materiale dedicate protecției podelei sau pereților. Acestea au cunoscut o evoluție impresionantă de-a lungul timpului, iar la momentul actual se bucură de atenția și meritele cuvenite, reprezentând, de cele mai multe ori, nucleul întregului design.

Nu doar aspectul estetic deosebit este apreciat de către specialiști și cumpărători, dar și funcționalitatea și siguranța pe care aceste materiale de finisaj le pot oferi celor ce aleg să le utilizeze.

De asemenea, datorită particularităților speciale și a proprietăților deosebite pe care aceste placi decor le prezintă, ele pot fi utilizate cu succes atât în spații rezidențiale, cât și comerciale, cu trafic normal sau intens, la interior sau exterior.

Gama variată de modele, nuanțe, texturi, motive și dimensiuni face imposibil scenariul în care să nu identificați produsul perfect, special adaptat nevoilor și proiectului dumneavoastră, iar calitatea și avantajele acestor materiale, vin în întâmpinarea fiecărui client, pentru a demonstra că finisajele reprezintă o adevărată investiție odată cu trecerea timpului, ce aduc plus valoare spațiului în care sunt montate.

 

Cuprins:

1. Covoare ceramice

2. Mozaic

3. Gresie portelanata

 

1.Covoare ceramice

Covoarele ceramice reprezintă un finisaj rafinat și elegant, ideal pentru spațiile ce se doresc a avea un design clasic și distins. Adesea acestea completează perfect conceptul ales, fiind considerate de către specialiști ultima piesă de puzzle ce întregește întregul tablou.

Pa lângă aspectul estetic aparte, un covor ceramic prezintă o mulțime de avantaje importante care aduc siguranță și confort oricărui spațiu, așa cum vom observa în rândurile ce urmează.

Rezistență crescută la uzură

Covoarele ceramice sunt cunoscute pentru eleganța lor și mai ales pentru rezistența crescută la uzura normală. Acestea au o capacitate impresionantă de a-și păstra odată cu trecerea timpului aspectul estetic special și rafinat, dar și proprietățile care le transformă într-un finisaj atât de deosebit.

Sunt ideale pentru spații cu trafic normal sau chiar intens, fiind potrivite atât pentru a fi montate în propria locuință, cât și în spații comerciale cu un flux mare de persoane.

Rezistență crescută la umiditate și pete

Plăcile de gresie decor ce alcătuiesc covoarele ceramice, prezintă o rezistență crescută la umiditate, fiind ideale chiar și pentru zone precum baia, bucătăria sau spațiul din apropierea piscinei.

Datorită compoziției speciale și a materialelor de înaltă calitate utilizate în procesul de producție al covoarelor ceramice, acestea nu absorb lichidele, astfel că nu vor suferi modificări ale aspectului sau calității în mediile cu umiditate crescută.

Întreținerea ușoară

Contrar aparențelor, covoarele ceramice nu necesită de procese complexe și costisitoare pentru a fi curățate și întreținute corespunzător. Puteți utiliza soluții din comerț dedicate acestui finisaj și ustensile clasice de curățare.

De asemenea, un alt avantaj importat este că acestea nu rețin praful, alergenii și scamele, așa cum se întâmplă în cazul covoarelor tradiționale.

Aspectul estetic

Așa cum am menționat deja în repetate rânduri, aspectul covoarelor ceramice este unul cu adevărat deosebit. Acestea pot fi găsite într-o gamă variată de dimensiuni, nuanțe și modele, astfel încât să vă puteți bucura de fiecare detaliu ce pare a fi pictat manual cu atenție și îndemânare.

Fiind fuziunea perfectă dintre artă și funcționalitate, covoarele ceramice reprezintă cea mai bună alegere dacă vă doriți să amenajați un spațiu elegant, cu bun gust și elemente delicate și rafinate de decor.

 

2. Mozaic

Care este primul lucrul care vă trece prin minte atunci când vă gândiți la mozaic?

Culoare, artă, viață.

Mozaicul reprezintă, încă din timpurile vechi ale nobililor, un element de decor special, iar în acele vremuri doar familiile înstărite se puteau bucura de frumusețea acestuia. Azi, este un finisaj accesibil și un element de decor ce are capacitatea cu adevărat de a transforma orice spațiu într-unul viu și artistic. Indiferent de designul ales, o pată de culoare oferită de mozaic, este întotdeauna bine venită, iar proprietățile speciale ale acestuia demonstrează că aspectul estetic nu este singurul avantaj pe care îl prezintă.

Duritate

Este bine cunoscut faptul că plăcile de mozaic sunt dure și rezistente, astfel că acestea pot fi utilizate atât pentru decorarea pereților, cat si pentru a oferi pardoselii un element special, distinctiv, care să completeze perfect designul final.

Versatilitate

Mozaicul poate fi utilizat in diferite spații ale unei încăperi, atât pentru decorarea pereților și a podelei, cât și în elemente de decor cum ar fi măsuțele, rama oglinzilor, lavoarul, mobilierul și multe altele.

Acest finisaj deosebit are un caracter versatil ce oferă posibilitatea specialiștilor și cumpărătorilor si creeze cele mai speciale proiecte care să ofere o notă de unicitate rezultatului final.

Rezistența la umiditate

Datorită acestei proprietăți, mozaicul poate fi montat în baie, bucătărie sau chiar spații exterioare. Dacă beneficiază de o îngrijire corespunzătoare, acesta nu își va pierde în timp aspectul estetic unic și proprietățile speciale.

 

3. Gresie portelanata

Plăcile de gresie portelanata sunt rezultatul unui proces complex de fabricație, compus din 8 etape importante, în care sunt utilizate doar materiale naturale de înaltă calitate.

Acest finisaj reprezintă alegerea numărul 1 a clienților ce își doresc materiale calitative pentru propria locuință sau pentru spațiul amenajat, dar și a specialiștilor în design interior și exterior, mulțumită proprietăților deosebite pe care plăcile de gresie porțelanată le prezintă.

Duritatea și durabilitatea

Datorita procesului complex de producție a plăcilor de gresie porțelanată, dar și a materialelor naturale, de înaltă calitate utilizate, acest finisaj este unul dur și rezistent în timp la uzura normală.

Poate fi utilizat în zone cu trafic normal sau intens cum ar fi in magazine, birouri, hoteluri, centre comerciale și așa mai departe.

Rezistenta la temperaturi extreme

Gresia porțelanată este un material de finisare ce prezintă o rezistență crescută la temperaturi extreme, fenomene precum înghețul și dezghețul și chiar foc. Poate fi montată cu succes în spații exterioare fără a se deteriora, reprezentând nu doar un finisaj funcțional și plăcut din punct de vedere estetic, ci și foarte sigur.

Întreținerea

Și în cazul plăcilor de gresie portelanata, întreținerea este una simplă ce necesită doar produse dedicate plăcilor porțelanate și un mop sau o lavetă moale, pentru curățarea în profunzime a podelei. Dacă plăcile beneficiază de o curățare constantă, cu produse concepute pentru acest tip pardoseală, aspectul acestora se va păstra o perioadă lungă de timp.

Gama variată

Poate din cele trei finisaje prezentate, gresia porțelanată prezintă cel mai stufos și diversificat portofoliu de produse. Puteți găsi plăci de dimensiuni diferite, nuanțe neutre sau pastelate, modele delicate sau îndrăznețe, texturi lucioase ori mate și așa mai departe.

Beneficiați de o varietate de modele deosebite care vă pot transforma complet locuința într-una modernă, oferindu-i acesteia o notă de unicitate și extravaganță.

 

În concluzie, este crucial să alegem cu atenție finisajele, nu doar în funcție de aspectul estetic, ci luând în considerare funcționalitatea, confortul și, în mod special, siguranța pe care acestea o pot oferi. Transformarea unui spațiu se poate realiza cu ușurință doar prin schimbarea materialelor de finisare și înlocuirea acestora cu unele de calitate superioară și plăcute vizual, care să reprezinte pata de culoare sau piesa de puzzle lipsă a tabloului final.

Atât covoarele ceramice, cât și plăcile de mozaic și gresie porțelanată, sunt finisaje rezistente la uzură, umiditate și pete, datorită proceselor complexe de producție și a materialelor de înaltă calitate utilizate. Acestea aduc nu doar plus valoare spațiului în care sunt montate, ci și sporesc siguranța și confortul acestuia.

Gama variată de produse, valabilă pentru toate cele trei tipuri de finisaje, transformă fiecare căutare a produsului potrivit într-o adevărată provocare și, în același timp, oferă specialiștilor și clienților posibilitatea de a identifica exact dimensiunea, modelul, nuanța și textura dorite.

Întreținerea este una simplă ce implică produse găsite în supermarket și o rutină constantă de curățare a plăcilor. Având o compoziție densă, plăcile nu vor rămâne pătate, iar procesul de întreținere este unul simplu și rapid.

Luând în considerare proprietățile deosebite pe care fiecare din aceste finisaje le prezintă, putem admite faptul că trăsătura comună principală este versatilitatea, acestea putând fi utilizate pentru podea și pereți, spații interioare sau exterioare, zone rezidențiale sau chiar comerciale cu trafic intens.

Alegerea atentă și responsabilă a finisajelor poate preveni costuri suplimentare și deteriorări rapide, aducând în același timp un aer proaspăt și revigorant în spațiul amenajat.

Specialiștii noștri din sediile Orient Ceramic vă stau la dispoziție pentru a vă prezenta cele mai deosebite modele de finisaje pentru spațiul dumneavoastră!

Coșul de cumpărături

Nu ai adăugat niciun produs în coș
Continuă cumpărăturile
Folosim cookie-uri

Acest site web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența generală a utilizatorului. Pentru mai multe informații, consultați Politica cookie .